nieuws

Grondprijzen in Amsterdam omlaag

bouwbreed

Grondprijzen in Amsterdam omlaag

De grondprijzen voor woningbouw in Amsterdam dalen in 2012, zo blijkt uit de jaarlijkse Grondprijzenbrief van de gemeente.

Vooral in Amsterdam-Noord en in Zuidoost daalt de prijs sterk. Maar niet overal is sprake van een daling. In de binnenstad stijgt de maximale prijs.

In Amsterdam worden grondprijzen gebaseerd op het verschil tussen de toekomstige marktwaarde en de kosten om de woning te bouwen. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is vorig jaar licht gedaald. Daarnaast rekent de gemeente voor 2012 op een gemiddelde stijging van de stichtingskosten van 3 procent. Dat leidt er toe dat de grondprijzen voor woningen in de marktsector over een breed vlak zullen dalen. De omvang van de prijsdaling is sterk afhankelijk van de buurt. De ontwikkeling van de verkoopprijzen wordt halverwege 2012 opnieuw bekeken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels