nieuws

Zinken dakgoten vragen om het betere handwerk

bouwbreed Premium

Op de bouwplaats van het Active House-project in Montfoort worden de tien woningen vlak voor de feestdagen voorzien van zinken dakgoten.

De gootdelen komen in platen aan, die in de woning eerst worden geprefabriceerd. Zo worden door middel van het betere handwerk de felsranden gemaakt. Door de delen in elkaar te haken, ontstaat een waterdichte verbinding, waarna de goten met behulp van klangen op het dakbeschot worden bevestigd. Per woning vergt het gootwerk circa drie dagen.

Op de daken zijn afgelopen tijd ook de onderconstructies voor de zinkbekleding en de zonnecollectoren aangebracht. In het nieuwe jaar gaat BAM Woningbouw verder met het afronden van het zinkwerk op de daken.

Eind januari arriveren volgens planning de zonnecollectoren, die bovenaan op het dak aan de voorzijde komen. In de woningen kunnen de installaties voor warmte-koudeopslag hun nut in de winterperiode gaan bewijzen. Al het tegelwerk is daar inmiddels afgerond.

Reageer op dit artikel