nieuws

Verbreding A4

bouwbreed Premium

Leiden – Een lasser verricht werkzaamheden aan een buispaal waar straks de fundering wordt gestort voor de bouw van de overkapping van de A4 tussen Leiderdorp en Leiden. Zijn werkzaamheden zijn onderdeel van een complexe operatie om de belangrijke wegverbinding tussen Amsterdam en Den Haag te verbreden. De Combinatie A4 (Van Oord Nederland, BAM Wegen, […]

Leiden – Een lasser verricht werkzaamheden aan een buispaal waar straks de fundering wordt gestort voor de bouw van de overkapping van de A4 tussen Leiderdorp en Leiden. Zijn werkzaamheden zijn onderdeel van een complexe operatie om de belangrijke wegverbinding tussen Amsterdam en Den Haag te verbreden.

De Combinatie A4 (Van Oord Nederland, BAM Wegen, BAM Civiel, BAM Infratechniek) is verantwoordelijk voor het ontwerp en werkt in opdracht van Rijkswaterstaat al enkele jaren aan de realisatie van de verbreding van de A4 over een afstand van 14 kilometer, inclusief de bouw van een aquaduct onder de Oude Rijn en een verdiepte aanleg van de autosnelweg over een afstand van 1400 meter. In 2014 zijn alle werkzaamheden voor dit project afgerond. Rijkswaterstaat verwacht dat door de extra rijstroken de filedruk op deze verkeersader zal afnemen. Ook moet de verdiepte aanleg van de weg de leefbaarheid voor omwonenden flink verbeteren.

Foto: Dijkstra; tekst: Bert Pots

Reageer op dit artikel