nieuws

Vastgoedbelegger NSI wil Heerlens ‘t Loon herbouwen

bouwbreed Premium

Het deel van winkelcentrum ‘t Loon in Heerlen dat een jaar geleden werd afgebroken vanwege een verzakking, wordt opnieuw opgebouwd. Dat meldt de Hoofddorper vastgoedbelegger Nieuwe Steen Investments (NSI).

NSI, eigenaar van het winkelcentrum, gaat in januari een bouwaanvraag indienen. Het gemoderniseerde winkelcentrum moet in januari 2014 zijn opgeleverd. Het centrum wordt tijdens de herbouw ook gemoderniseerd.

Met de herbouw is een investering van circa 8,3 miljoen euro gemoeid. De financiering van het project is rond. Als het aan NSI ligt, worden de kosten gedekt door de verzekering. Het vastgoedfonds is er door recent onderzoek van overtuigd dat “de gevolgen van de verzakking een verzekerd element betreffen”.

Op 2 december 2011 gaf de gemeente Heerlen de opdracht een gedeelte van winkelcentrum ‘t Loon te slopen, omdat de parkeergarage eronder aan het verzakken was. Een internationaal onderzoeksteam concludeerde vorige maand dat een ondiepe mijngang die na de kolenwinning niet volledig was ingestort, de oorzaak van de verzakking was.

Het plan voor herbouw van het winkelcentrum kreeg vleugels toen NSI eind vorige week met huurder C&A een akkoord sloot over terugkeer in ‘t Loon.

Het kledingbedrijf heeft de locatie met een oppervlakte van 4000 vierkante meter gehuurd voor een periode van tien jaar. Het concern zat in het vorig jaar afgebroken deel. Volgens bestuursvoorzitter Johan Buijs van NSI heeft de gemeente Heerlen inmiddels aangegeven “prioriteit te geven aan een zo snel mogelijke realisatie van ‘t Loon”.

Reageer op dit artikel