nieuws

Toren ingestorte hijsstellage omver gezaagd

bouwbreed Premium

Toren ingestorte hijsstellage omver gezaagd

De enige nog staande toren van de ingestorte hijsstellage in Hengelo wordt van beneden omver gezaagd.

Het blijkt onmogelijk om van bovenaf de 45 meter hoge staalconstructie te demonteren. Dat laat de gemeente Hengelo dinsdagmiddag weten. Ingeschat is waar de toren gaat vallen. Dat is een veilige plek. Het gebied is uit voorzorg afgezet. De gemeente Hengelo verwacht dat aan het eind van dinsdagmiddag de afzettingen kunnen worden opgeheven.

Vervolgens kunnen Enerpac en Mammoet verder met de demontage van de hijsstellage. Maandagavond stortte de hijsstellage vanaf een hoogte van circa 45 meter op het bedrijfsterrein van Enerpac in Hengelo in elkaar. Enerpac was de ingestorte hijsstellage aan het testen voor gebruik bij een olie- en gasinstallatie in Rusland. De stellage moest daar onder meer gasturbines gaan liften.

Reageer op dit artikel