nieuws

‘Strukton Civiel blijft wel lid van brancheorganisatie’

bouwbreed Premium

Strukton Civiel blijft wel lid van Bouwend Nederland, mocht het bouwconcern de brancheorganisatie de rug toekeren.

Dat bevestigen anonieme bronnen tegenover deze krant. Strukton houdt zich op de vlakte. “Een dergelijk scenario is denkbaar”, zegt woordvoerster Annemarie Hoogendoorn. “We zijn bijvoorbeeld ook met Strukton Worksphere, niet als concern, lid van Uneto-VNI.”

Bouwend Nederland wil voorlopig niet aan dergelijke scenario’s denken. “Ik weet alleen dat er nog dit jaar een gesprek zal plaatsvinden. Wat er dan precies op de agenda staat zou ik zo niet kunnen zeggen.

Waarom Strukton twijfelt aan zijn lidmaatschap van de brancheorganisatie houdt Strukton voor zich. “Dat is aan meneer Sanderink en die is niet bereikbaar.”

Momenteel is het nog niet mogelijk om slechts met een bedrijfsonderdeel lid te worden van Bouwend Nederland, stelt een anonieme bron. “Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de hoogte van de contributie.” Waarom Strukton zijn positie binnen de brancheorganisatie “heroverweegt” weet ook hij niet. “Vraag me niet wat de ratio hiervan is, want dat weet ik even niet. Het zal toch niet alleen maar het grote bedrag zijn dat lidbedrijven aan Bouwend Nederland moeten afdragen?”

Bestuursvoorzitter Nico de Vries van BAM, het grootste lidbedrijf van Bouwend Nederland, vindt een eventueel vertrek van Strukton een slechte zaak. “De sector heeft het meeste baat bij één vertegenwoordiger. Aan partijen die denken dat ze het alleen kunnen hebben we niets.”

Reageer op dit artikel