nieuws

Stelsel voor arbo-certificaten aangepast

bouwbreed Premium

De eisen voor het verkrijgen van een arbo-certificaat zijn verduidelijkt en aangescherpt. Dat meldt de Inspectie SZW. De belangrijkste verandering is dat het stelsel minder vrijblijvend is geworden. De eisen waar een bedrijf met een certificaat aan moet voldoen zijn duidelijker opgeschreven. Overtreding van deze eisen leidt voortaan tot het schorsen of intrekken van een […]

De eisen voor het verkrijgen van een arbo-certificaat zijn verduidelijkt en aangescherpt. Dat meldt de Inspectie SZW.

De belangrijkste verandering is dat het stelsel minder vrijblijvend is geworden. De eisen waar een bedrijf met een certificaat aan moet voldoen zijn duidelijker opgeschreven. Overtreding van deze eisen leidt voortaan tot het schorsen of intrekken van een certificaat. Dat betekent dat een bedrijf bepaalde werkzaamheden dan niet meer mag verrichten. Voor een aantal producten, werkzaamheden en systemen die risico’s inhouden voor de arbeidsveiligheid, is een certificaat of een keuringsbewijs verplicht. Jaarlijks worden ongeveer 100.000 certificaten of keuringsbewijzen verstrekt, bijvoorbeeld voor liften, het bedienen van hijskranen of het verwijderen van asbest.

Reageer op dit artikel