nieuws

Scubaton-zak hardt onder water uit

bouwbreed Premium

Scubaton-zak hardt onder water uit

Met kunststofzakken met onderwaterbetonmortel die binnen een dag uithardt, kunnen dijken onder water simpel en blijvend worden versterkt. De Scubaton-zakken hebben zich inmiddels in de praktijk bewezen bij de veerstoep in Pannerden.

De Scubaton-zakken zijn een vinding van Jean-Paul de Garde, die een samenwerking aanging met de Genie en mortelfabrikant MGX. De zakken zijn gemaakt van polypropyleen met poriën die net iets kleiner zijn dan een zandkorrel. Via de poriën komt wel degelijk een verbinding tot stand tussen de verschillende zakken. Het beton hardt uit tot eindsterkte is C55. De Garde brengt de Scubaton-zakken aan de man met zijn bedrijf Green Soil Bag.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel