nieuws

Ruimte voor ruimte mag in Castricum

bouwbreed Premium

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland staan positief tegenover het initiatief van de gemeente Castricum om een kassencomplex van een plantenkwekerij te saneren, in ruil voor het bouwen van vijf nieuwe woningen. GS vragen de gemeente nog wel om een aantal aanpassingen van het bestemmingsplan, op het gebied van de landschappelijke inpassing van de woningbouw en in […]

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland staan positief tegenover het initiatief van de gemeente Castricum om een kassencomplex van een plantenkwekerij te saneren, in ruil voor het bouwen van vijf nieuwe woningen.

GS vragen de gemeente nog wel om een aantal aanpassingen van het bestemmingsplan, op het gebied van de landschappelijke inpassing van de woningbouw en in de exploitatieopzet. De provincie vindt dat de beoogde locatie zeker in aanmerking komt voor de regeling Ruimte voor Ruimte, omdat door de sloop van het kassencomplex de ruimtelijke kwaliteit toeneemt.

Reageer op dit artikel