nieuws

Ontslag directeur Laurentius terecht

bouwbreed

Woningcorporatie Laurentius in Breda had voldoende reden om haar voormalig directeur financiën en vastgoedprojecten Joop Peijen op staande voet te ontslaan. Dat heeft de voorzieningenrechter in Breda besloten. Peijen zou het lopend forensisch onderzoek naar de financiële gang van zaken bij de corporatie hebben gefrustreerd door medewerkers onder druk te zetten. Hij werd daarom op […]

Woningcorporatie Laurentius in Breda had voldoende reden om haar voormalig directeur financiën en vastgoedprojecten Joop Peijen op staande voet te ontslaan. Dat heeft de voorzieningenrechter in Breda besloten. Peijen zou het lopend forensisch onderzoek naar de financiële gang van zaken bij de corporatie hebben gefrustreerd door medewerkers onder druk te zetten. Hij werd daarom op 23 oktober op staande voet ontslagen en spande een kort geding aan om zijn ontslag aan te vechten. De rechter vindt de feiten ernstig genoeg voor ontslag. Peijen heeft daarom geen recht op doorbetaling van loon. Tegen voormalig algemeen directeur Walter V. loopt nog een strafrechtelijk onderzoek. Hem wordt fraude en oplichting verweten.

Reageer op dit artikel