nieuws

Minister wil beter toezicht op complex gebouw

bouwbreed Premium

Minister wil beter toezicht op complex gebouw

Minister Blok (Wonen) gaat bestuderen of het toezicht op complexe gebouwen kan worden verbeterd.

Blok zei dat woensdag in de Tweede Kamer. De SP en de PvdA stelden voor het toezicht op ingewikkelde bouwwerken onder te brengen bij de regionale uitvoeringsdiensten. De minister heeft daar wel oren naar.

Net zoals de Kamerleden Albert de Vries (PvdA) en Paulus Jansen (SP) concludeert Blok dat het toezicht op ingewikkelde bouwwerken nu te versnipperd is en niet effectief. De komende maanden geeft hij zijn plannen vorm. Blok beloofde verder serieus te kijken of de preventieve toets op het Bouwbesluit kan worden vervangen door een wettelijk verplichte verzekerde garantie. 

Lees morgen het hele verhaal in dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel