nieuws

Laagterecord bouw voor Amsterdam

bouwbreed Premium

In Amsterdam zijn het afgelopen jaar slechts 2093 woningen in aanbouw genomen. Bijna 30 procent daarvan betreft studentenwoningen, maakte wethouder Van Poelgeest gisteren bekend. De bouwproductie is amper hoger dan vorig jaar; toen werden maar 2044 woningen in aanbouw genomen. Wel groeit de bouw van reguliere koop- en huurwoningen: van 1012 in 2011 naar 1467 […]

In Amsterdam zijn het afgelopen jaar slechts 2093 woningen in aanbouw genomen. Bijna 30 procent daarvan betreft studentenwoningen, maakte wethouder Van Poelgeest gisteren bekend. De bouwproductie is amper hoger dan vorig jaar; toen werden maar 2044 woningen in aanbouw genomen. Wel groeit de bouw van reguliere koop- en huurwoningen: van 1012 in 2011 naar 1467 afgelopen jaar. De productie blijft echter historisch laag.

De cijfers werden bekendgemaakt bij de vijftiende uitreiking van de Zuiderkerkprijs. De prijs voor het beste opgeleverde woningproject van het afgelopen jaar is toegekend aan Ymere voor Blok 46c op IJburg. Volgens de jury heeft Korth Tielens Architecten aangetoond dat met weinig middelen veel kwaliteit valt te realiseren. Blok46c werd gebouwd door De Geus Bouw/Huib Bakker Bouw. Speciale waardering heeft de jury voor de door Versteeg Metaal Groep geleverde golvende hekken.

De prijs voor de beste renovatie (Geurt Brinkgreve Bokaal) werd toegekend aan ProNam Aurora voor de herontwikkeling van het Rembrandtparkgebouw. De stimuleringsprijs voor duurzaamheid in bestaande bouw (Groene Speld) ging naar C0-green (Eigen Haard, ERA Contour, KOW architecten en Oranje) voor Stadstuin Overtoom.

Reageer op dit artikel