nieuws

Komo-keur voor trillingsmetingen op komst

bouwbreed

Komo-keur voor trillingsmetingen op komst

Trillingen meten rond bouwwerkzaamheden kan binnenkort volgens Komo-certificaat.

Dat moet geschillen over de waarde van die metingen voorkomen. Sinds SBR in de jaren negentig een speciale trillingsrichtlijn opstelde, zijn rond steeds meer bouwputten de trillingen gemonitord om schade aan belendingen te voorkomen. Daarmee ontstond een compleet nieuw vakgebied, al bleef voor aannemers en adviesbureaus vaak onduidelijk hoe ze moesten omgaan met de ingewikkelde materie. Er ontstond daarom steeds meer behoefte aan een duidelijke richtlijn. Dat zette Ikob-BKB aan tot het opstarten van een Komo-certificeringstraject. De richtlijn is inmiddels klaar en wordt binnenkort gepubliceerd.

Reageer op dit artikel