nieuws

kant-en-klaar kantoor Cofely Gebouw met goed prijskaartje

bouwbreed

Van de zijkant lijkt het nieuwe kantoor van technisch dienstverlener Cofely in de Rotterdamse haven niet erg bijzonder, maar aan de voorzijde toont het gebouw iets bijzonders: een volledig glazen pui, met uitzicht over de Maas. “Een mooie smoel”, vindt projectleider Frans van Zoggel van Dura Vermeer Bouw Rotterdam.

“Die voorkant is wel bijzonder. Je hebt een geweldig panorama over de rivier, en je kan in de verte de Erasmusbrug zien liggen. Tijdens de bouw waren sommige werknemers van Cofely er als de kippen bij om een plek aan de voorkant te reserveren,” lacht Van Zoggel. ”Je snapt wel dat de directeur de mooiste kamer heeft. Aan de achterzijde heb je heel wat minder uitzicht. ”

Het nieuwe pand is gebouwd op de plek van het oude, drie verdiepingen tellende kantoor van GTI/Cofely. Huurder Cofely en opdrachtgever OVG wilden een duurzaam pand ervoor in de plaats. Volgens Van Zoggel komt dat niet eens zozeer tot uitdrukking in de installaties van het gebouw. “Er zit natuurlijk wel een warmte-koudeopslaginstallatie in. Maar veel opvallender is de grote herbruikbaarheid van de materialen. Het is een zeer demontabel gebouw, dus de stalen gevelbeplating en de stalen achterconstructie en zelfs het betonskelet zijn makkelijk opnieuw te gebruiken of te vergruizen.”

Door de gebruikte materialen heeft het gebouw een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding, vindt Van Zoggel. “Het is eigenlijk een vrij simpel gevelplaatje, maar op deze manier krijgt het gebouw een mooie smoel.”

De bouwer had geen probleem om een duurzaam gebouw neer te zetten voor een bedrijf dat is gespecialiseerd in duurzame techniek. “Er was een aantal betrokken partners in dit project, maar eigenlijk hebben wij alleen te maken gehad met de opdrachtgever OVG. Die heeft dat goed geregisseerd, dus er werd niet over onze schouder meegekeken. Bovendien ging het om een design & constructcontract, wij waren ook de opdrachtgever voor de architect. Dat maakte het proces voor ons wel iets makkelijker, omdat je een iets groter speelveld hebt om gaandeweg aanpassingen te kunnen doen. Maar de verantwoordelijkheid is natuurlijk ook groter.”

Van Zoggel kijkt zelf tevreden terug op het project. Ik denk dat we een heel mooi en strak gedetailleerd gebouw hebben opgeleverd, met een heel goed prijskaartje. En nog exact binnen de planning ook.”

Projectgegevens

Project:Herontwikkeling gebouw CofelyOpdrachtgever: OVG ProjectontwikkelingAannemer: Dura Vermeer BouwArchitect: JHKBouwtijd: tien maandenBouwsom: 8 miljoen euro

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels