nieuws

Justitie legt beslag om vermeende oplichting bij bouw energiecentrale

bouwbreed

Justitie legt beslag om vermeende oplichting bij bouw energiecentrale

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) heeft voor miljoenen euro’s beslag gelegd op de woningen, grond en bankrekeningen van de directeur en een voormalig directeur van netbeheerder Rendo.

Het duo wordt verdacht van miljoenenoplichting bij de bouw van een nieuwe energiecentrale in Steenwijk in 2007. Dat heeft justitie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

De mannen werden eerder deze week, samen met nog drie andere verdachten, aangehouden. De directeur van Rendo zit nog altijd vast. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat de directeur en de voormalig directeur miljoenen van Rendo hebben doorgesluisd naar hun privérekeningen.

Reageer op dit artikel