nieuws

Imtech ontkent vervalsing jaarrekening

bouwbreed Premium

Imtech ontkent vervalsing jaarrekening

Imtech gaat in cassatie tegen de uitspraak van gerechtshof van Leeuwarden, waarin gesteld wordt dat de technisch dienstverlener een valse jaarrekening zou hebben opgesteld om een geschil met een voormalig directeur van dochterbedrijf Ventilex te beslechten.

De onderneming ontkent ten stelligste dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte. Imtech laat bovendien in een reactie weten de uitspraak van het hof “onbegrijpelijk” te vinden.

“Imtech verbaast zich over de uitspraak, omdat het – ondanks dat het hof dit anders stelt – de beschuldiging van valsheid in geschrifte wel degelijk heeft weersproken. De vermeend valselijk opgemaakte jaarstukken zijn geen onderwerp in de civiele procedure waarin thans arrest is gewezen. Het is bovendien hoogst opmerkelijk dat het hof in overwegingen ten overvloede zich in zo scherpe bewoordingen daarover uitlaat, zonder nader onderzoek.”

De technisch dienstverlener is al jaren verwikkeld in een strijd met voormalig Ventilex-directeur Henk Dijkman. Inzet is betaling van een winstbonus over 2009.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel