nieuws

Imtech neemt Finse branchegenoot over

bouwbreed Premium

Imtech heeft de Finse technische dienstverlener EMC Talotekniikka Oy. Dit bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van ruim 100 miljoen euro en 580 werknemers. De overname, die direct bijdraagt aan de winst per aandeel, wordt voldaan in contanten. Volgens Imtech ligt de overnameprijs in lijn met andere acquisities in Finland. Concrete bedragen noemt het bedrijf niet. […]

Imtech heeft de Finse technische dienstverlener EMC Talotekniikka Oy. Dit bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van ruim 100 miljoen euro en 580 werknemers. De overname, die direct bijdraagt aan de winst per aandeel, wordt voldaan in contanten. Volgens Imtech ligt de overnameprijs in lijn met andere acquisities in Finland. Concrete bedragen noemt het bedrijf niet. In juli 2012 nam Imtech de technische dienstverleners SSR en Polar over (vijftig medewerkers, opbrengsten circa 15 miljoen euro op jaarbasis).

Imtech wil in de Scandinavische landen in 2015 een omzet boeken van circa 1 miljard euro. Vorig jaar kwam de omzet uit op 700 miljoen euro. Met de overname van EMC wil Imtech inspelen op het stimuleringsprogramma voor de renovatie van oudere appartementencomplexen.

Reageer op dit artikel