nieuws

Hoondert sloopt brandstofdepot Woensdrecht

bouwbreed Premium

Hoondert sloopt brandstofdepot Woensdrecht

Hoondert uit ’s-Heerenhoek ontmantelt het voormalige brandstofopslagdepot Woensdrecht van de Defensie Pijpleiding Organisatie.

Op 1 april volgend jaar moet de aannemer het 16 hectare grote terrein schoon opleveren. Eén van de zes opslagtanks van het vroegere depot is al gesloopt. Bestrating en ruim 4,5 kilometer aan ondergrondse leidingen worden eveneens verwijderd.

Na de sloop wordt de grond ingericht voor de natuur. Wat daarna met het vroegere militaire complex gebeurt is nog niet bekend. Het beboste terrein ligt grotendeels in de ecologische hoofdstructuur. In Noord-Brabant heeft de Dienst Landelijk Gebied intussen elf militaire terreinen onder handen laten nemen. De Dienst heeft daarvoor opdracht gekregen van het Ontwikkelingsbedrijf Groene Ruimte

Reageer op dit artikel