nieuws

Grote bedrijven vaak financieel sterker

bouwbreed Premium

Grote bedrijven vaak financieel sterker

Grote bedrijven hebben minder last van financiële belemmeringen dan kleine. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt bij bedrijven met vijf tot twintig medewerkers 62,8 procent zonder problemen aan geld.

Bij ondernemingen met honderd of meer medewerkers ervaart 72,9 procent geen obstakels. In de bouw ervaart volgens het CBS 53,1 procent van de bedrijven geen financiële belemmeringen. De problemen concentreren zich bij de bancaire leningen (29,4 procent), niet-bancaire leningen (8,5 procent) en het aantrekken van eigen vermogen (7,2 procent). Een groep van 1,9 procent komt hindernissen tegen bij het aantrekken van internationale kredieten. Afwijkend van andere bedrijfstakken ziet het CBS geen tekort aan arbeidskrachten.

Meer cijfers over de financiële omstandigheden bij bouwbedrijven op de site van het CBS

Reageer op dit artikel