nieuws

Grontmij ontwerpt Poolse biocentrale

bouwbreed

Grontmij ontwerpt voor de Poolse stad Bialystok (290.000 inwoners) een centrale die met een tempo van 15,5 ton per uur energie uit afval haalt. De gemiddelde calorische waarde zal 7500 kilojoule per kilogram bedragen. De opdracht levert het ingenieursbureau 2 miljoen euro op. Het project in Polen sluit aan bij de aanpak die Grontmij kiest […]

Grontmij ontwerpt voor de Poolse stad Bialystok (290.000 inwoners) een centrale die met een tempo van 15,5 ton per uur energie uit afval haalt. De gemiddelde calorische waarde zal 7500 kilojoule per kilogram bedragen. De opdracht levert het ingenieursbureau 2 miljoen euro op. Het project in Polen sluit aan bij de aanpak die Grontmij kiest voor de recent binnengehaalde opdracht voor een afvalcentrale in Hardenberg. Daar zal jaarlijks 23 miljoen kuub biogas worden gewonnen uit organisch afval.

Reageer op dit artikel