nieuws

Forse duik productie bouwmaterialen

bouwbreed Premium

De productie van de hout- en bouwmaterialenindustrie is in een jaar tijd met ruim 12 procent gekrompen en voert daarmee de lijst van dalers aan, blijkt uit de CBS-cijfers van de maand oktober. De dagproductie van de Nederlandse industrie nam ten opzichte van oktober vorig jaar af met 1,7 procent. Een gemiddelde: de elektrotechnische en […]

De productie van de hout- en bouwmaterialenindustrie is in een jaar tijd met ruim 12 procent gekrompen en voert daarmee de lijst van dalers aan, blijkt uit de CBS-cijfers van de maand oktober. De dagproductie van de Nederlandse industrie nam ten opzichte van oktober vorig jaar af met 1,7 procent. Een gemiddelde: de elektrotechnische en machine-industrie bijvoorbeeld, produceerde juist 6,5 procent meer. In de voorgaande drie maanden was de gemiddelde productie nog vrijwel even hoog als een jaar eerder. De industriële productie beweegt zich al twee jaar rondom hetzelfde niveau.

Reageer op dit artikel