nieuws

Flinke discussie over botsabsorber

bouwbreed

Binnen de infrasector is flinke discussie gaande over de eisen waaraan zogeheten botsabsorbeerders moeten voldoen. Deze systemen stoppen auto’s die bij wegwerkzaamheden tegen de afzetting rijden. Eén van de bedrijven die zich beijvert voor het testen van complete systemen in plaats van afzonderlijke onderdelen, is Verdegro. Dit bedrijf verloor deze maand een zaak tegen de […]

Binnen de infrasector is flinke discussie gaande over de eisen waaraan zogeheten botsabsorbeerders moeten voldoen. Deze systemen stoppen auto’s die bij wegwerkzaamheden tegen de afzetting rijden. Eén van de bedrijven die zich beijvert voor het testen van complete systemen in plaats van afzonderlijke onderdelen, is Verdegro. Dit bedrijf verloor deze maand een zaak tegen de Staat, waarbij het eiste dat handhavend zou worden opgetreden tegen bedrijven die systemen gebruiken die niet aan de eisen van Rijkswaterstaat voldoen. Ondertussen werkt NEN mee aan een Europese norm voor dergelijke systemen, maar de verwachting is dat die zeker nog een aantal jaren op zich laat wachten.

> PAGINA 11: BOTSABSORBER DOORSTAAT IN ENGELAND STRENGE TEST

Reageer op dit artikel