nieuws

’Eigenlijk profiteert de hele bouwsector mee’

bouwbreed

Bouwer en ontwikkelaar Stam + De Koning Bouw uit Eindhoven viert het 25-jarig bestaan niet met een knalfeest voor relaties maar met een sponsoractie voor het goede doel. Werknemers gaan gratis klussen bij mvo-projecten van relaties in de regio. ‘‘Latjes zagen voor de Architectuurdag op de Weekendschool geeft veel plezier’’, verzekert kwartiermaker Annette Pasveer van Stam + De Koning Bouw BV.

In de regel richt het sponsorbeleid van Stam + De Koning (dochteronderneming van Volker Wessels; omzet 60 miljoen, ruim 80 medewerkers) zich op sportieve activiteiten in Eindhoven en omstreken. Met financiële bijdragen worden evenementen als de Eindhoven Marathon mogelijk gemaakt en plaatselijke sportverenigingen gesteund.

De bouwer kiest deze doelen op voordracht van het personeel. ‘‘Wij hebben onze wortels in deze streek; veel van onze medewerkers komen uit de regio en zijn betrokken bij een sportvereniging of doen mee aan een evenement als de marathon’’, legt Pasveer uit.

Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum werd een feestelijke actie bedacht. Het leek directeur Arno van Tilburg een leuk idee 25 manuren (een uur voor elk jaar) aan gratis arbeid in te zetten voor goede doelen in het eigen werkgebied. Op bouwlocaties waar Stam + De Koning Bouw momenteel actief is, zoa ls Strijp-S en Drents Dorp, werd in overleg met opdrachtgevers een aantal ideële instellingen geselecteerd.

Een van de projecten was de Trudo Weekendschool, een door de gelijknamige Eindhovense corporatie gesteund initiatief dat leergierige kinderen op zondag laat kennismaken met kunst, cultuur en wetenschap. Pasveer: ‘‘Voor de Bouwdag waarmee het thema architectuur werd afgesloten heeft onze afdeling Service een kleine duizend latjes gezaagd uit geperforeerde platen waarmee de leerlingen met behulp van tiewraps driehoeksconstructies konden bouwen.’’

Voor het vrijwilligerscollectief 360 graden Celsius zijn zitkisten gemaakt. Dit collectief geeft muziek- en taallessen in een wijk waar dergelijk onderwijs niet vanzelfsprekend is.

Personeel van de bouwer gaat ook klussen op de Saltobasisschool in het Drents Dorp en bij woonzorggroep Vitalis. ‘‘Zo doen we iets terug voor het gebied waarin wij als bedrijf al 25 jaar opereren’’, zegt Van Tilburg. Natuurlijk straalt de goodwill van de actie af op het bouwbedrijf. ‘‘Je zet jezelf positief in de markt,’’ bevestigt Pasveer. Maar eigenlijk profiteert de hele bouwsector mee. ‘‘En die kan in deze moeilijke tijd we l een steuntje in de rug gebruiken.’’

Reageer op dit artikel