nieuws

Draagvlak voor restauratierichtlijn groeit

bouwbreed Premium

Draagvlak voor restauratierichtlijn groeit

Het draagvlak voor de kwaliteitsrichtlijnen die de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) vorig jaar introduceerde, groeit.

“We zijn heel blij dat het Rijk onze richtlijnen erkent en er naar verwijst in de BRIM van 2013”, zegt ERM-voorzitter Harry van Waveren in een interview met Dagblad Cobouw. “En daarnaast zien we dat ook verwante sectoren geïnteresseerd zijn en onder de paraplu van de ERM verder willen gaan. Het belang van de richtlijnen begint dus door te druppelen. Op dat punt zijn we dus tevreden.”

De stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg wil met de richtlijnen bevorderen dat vakkennis, het gebruik van historische technieken en materialen ten volle worden ingezet bij de restauratie van monumentale bouwwerken.

Lees morgen het interview met Harry van Waveren in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel