nieuws

CPB acht spoedig herstel onwaarschijnlijk

bouwbreed

CPB acht spoedig herstel onwaarschijnlijk

De investeringen in woningen krimpen dit jaar volgens het Centraal Plan Bureau met 7,75 procent. In 2013 volgt een daling van 5,5 procent. Spoedig herstel is voor het CPB onwaarschijnlijk.

Het CPB constateert dat door de teruglopende verkoop de productie van woningen al jaren onder druk staat. De productie volgt het aantal vergunningen met enige vertraging en laat in 2012 een verdere daling zien. Daardoor krimpt de productie van nieuwbouwwoningen en dalen de investeringen.

Het CPB ziet de economische onzekerheid, de oplopende werkloosheid en de slechte ontwikkeling van de koopkracht als redenen dat potentiële kopers ondanks de sinds 2008 fors gedaalde huizenprijs sterk terughoudend zijn.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel