nieuws

Compensatie beroepsziekten loopt vast op gebrekkig beleid

bouwbreed Premium

Compensatie beroepsziekten loopt vast op gebrekkig beleid

Betere afspraken en onafhankelijke instanties kunnen de compensatie van beroepsziekten verbeteren.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. De schadevergoeding voor beroepsziekten ligt van verschillende kanten onder vuur. Werkgevers vinden dat de regeling teveel aansprakelijkheid bij de werkgevers neerlegt. Werknemers klagen over moeizame en langdurige procedures met als uitkomst vaak slechts gedeeltelijke of geen compensatie.

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam constateren echter meer misstanden. In het rapport ‘verhaal van werkgerelateerde schade’ sommen zij op: “Het is vaak onduidelijk wanneer werkgever aansprakelijk is, wanneer het werk de schade ook daadwerkelijk heeft veroorzaakt en of een werkgever zijn zorgplicht heeft verzaakt”.

Bekijk het rapport ‘verhaal van werkgerelateerde schade’

Reageer op dit artikel