nieuws

CBS: Stijgende angst voor grote aankopen

bouwbreed

Het vertrouwen van consumenten in de economie neemt verder af. De tijd voor grote aankopen zoals woningen is onverminderd slecht. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat consumenten steeds negatiever aankijken tegen het afgelopen jaar. In de eerste maanden na de bouwvak telde het CBS op elke tien burgers zes personen […]

Het vertrouwen van consumenten in de economie neemt verder af. De tijd voor grote aankopen zoals woningen is onverminderd slecht.

Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat consumenten steeds negatiever aankijken tegen het afgelopen jaar. In de eerste maanden na de bouwvak telde het CBS op elke tien burgers zes personen die de voorgaande zes maanden als negatief beoordeelden.

In december was maar liefst 73 procent van de mensen pessimistisch. Een kleine meerderheid (54 procent) van de consumenten verwacht ook van het komende jaar weinig goeds. De animo voor het doen van grote aankopen is bij bijna een kwart van de bevolking volledig verdwenen.

Reageer op dit artikel