nieuws

Bouwvakker omgekomen bij instorting verdiepingsvloer

bouwbreed Premium

Bij de bouw van de Internationale School op het terrein van de voormalige Constant Rebecque kazerne in Eindhoven heeft vrijdagmiddag rond twee uur een deel van de betonconstructie het begeven.

Een 54-jarige bouwvakker uit Heesch kwam om het leven bij het ongeval. De man werd sinds vrijdagmiddag vermist toen een vloer instortte op de bouwplaats. Hulpverleners vonden zijn lichaam in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half een onder het puin. Bij het ongeval raakten verder drie bouwvakkers gewond, van wie één licht. Volgens de Inspectie SZW is het ongeluk gebeurd tijdens het storten van beton op een verdiepingsvloer in het toekomstige entreegebouw.

De school wordt gebouwd door een consortium waarvan Strukton Bouw deel uitmaakt. Strukton Bouw participeert in dit project in de Bouw VOF, tezamen met Van Straten Bouw en Van Heesewijk Bouw. Met zijn drieën participeren zij op hun beurt weer in de Design & Build VOF, waarin ze samen met Strukton Worksphere (W) en Mansveld (E), verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de realisatie van de Internationale School.

Video: verdiepingsvloer school Eindhoven ingestort

Bron: NOS.nl.

Reageer op dit artikel