nieuws

Amsterdam maakt werk van groengas

bouwbreed Premium

OrangeGas levert via een tankstation in het Amsterdamse havengebied groengas aan zakelijke en particuliere autorijders. Het gas komt als biogas uit de rioolwaterzuivering van Waternet. Het naastgelegen Afval Energie Bedrijf (AEB) maakt er groengas van. Waternet en AEB verwachten in 2020 ruim 10 miljoen kubieke meter groengas te kunnen maken. Dat is ongeveer de helft […]

OrangeGas levert via een tankstation in het Amsterdamse havengebied groengas aan zakelijke en particuliere autorijders. Het gas komt als biogas uit de rioolwaterzuivering van Waternet. Het naastgelegen Afval Energie Bedrijf (AEB) maakt er groengas van. Waternet en AEB verwachten in 2020 ruim 10 miljoen kubieke meter groengas te kunnen maken. Dat is ongeveer de helft van het totaal aan geproduceerd biogas. Andere bedrijven in de Amsterdamse haven kunnen daar 30 tot 40 miljoen kubieke meter aan toevoegen. Onderzoek moet leren of dat genoeg is voor een ‘groengasfabriek’.

Reageer op dit artikel