nieuws

Alternatief plan winter-WW

bouwbreed Premium

Alternatief plan winter-WW

Een akkoord over een alternatief plan voor de winter-WW met tien wachtdagen in plaats van twintig lijkt binnen handbereik.

Werkgeversorganisatie VNO NCW dringt wel aan op een uitzonderingspositie voor de bouwsector. Het plan van de Stichting van de Arbeid een werkgevers- en werknemersplatform is vorige week verspreid onder Eerste Kamerleden. Dat verklaren meerdere bronnen tegenover Dagblad Cobouw. Minister Asscher (Sociale Zaken) moet nog instemmen met het voorstel, maar staat “serieus” open voor alternatieve oplossingen zo liet hij dinsdag blijken in de Eerste Kamer.

Het alternatief wijkt op een aantal punten af van het voorstel van minister Asscher. Zo opteert de minister voor een uniforme regeling waarbij werkgevers pas na twintig onwerkbare vorstdagen terug kunnen vallen op de WW. De Stichting van de Arbeid dringt aan op tien wachtdagen zonder maatwerkmogelijkheden. Alleen voor de bouwsector zouden specifieke regels moeten komen.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel