nieuws

Aanbesteding Regiotram 
Groningen definitief gestopt

bouwbreed Premium

De aanbestedingsprocedure van project Regiotram in Groningen is definitief gestopt. De twee combinaties krijgen elk 2 miljoen euro aan beëindigingsvergoeding.

Het college van Gedeputeerde Staten ziet geen mogelijkheid de aanbestedingsprocedure en het project voor te zetten nu de gemeente zich heeft teruggetrokken. Dit schrijven beide colleges in een brief aan de gemeenteraad, Provinciale Staten en de Regio Groningen-Assen, de opdrachtgever van het project.

De twee marktpartijen TramTeam en PinG, die hun bieding in september hebben afgerond, zijn hiervan formeel op de hoogte gebracht. Beide partijen ontvangen een beëindigingsvergoeding van 2 miljoen euro.

De projectorganisatie zal worden afgebouwd. Het merendeel hiervan is voor de jaarwisseling gereed. Eind januari worden de boeken van project Regiotram gesloten.

Het project Regiotram was een initiatief van de Regio Groningen-Assen, provincie Groningen en gemeente Groningen. De oorspronkelijke opdracht in 2007 was om een tramlijn te ontwerpen tussen het station in Groningen en het Zernikecomplex.

Reageer op dit artikel