nieuws

Zwevende vloer Vilton is aantoonbaar stil

bouwbreed

Vilton levert een aantoonbaar stille zwevende dekvloer. Het bedrijf uit Lelystad liet Cauberg-Huygen een zwevende dekvloer in de sportruimte van een school doormeten. Deze vloer ligt op de derde verdieping van De Rooi Pannen in Eindhoven. Meting van het contactgeluid leerde Cauberg-Huygen dat de isolatie nauwelijks geluid doorlaat. Viltons CDM ISO-LAT systeem koppelt de dekvloer […]

Vilton levert een aantoonbaar stille zwevende dekvloer. Het bedrijf uit Lelystad liet Cauberg-Huygen een zwevende dekvloer in de sportruimte van een school doormeten. Deze vloer ligt op de derde verdieping van De Rooi Pannen in Eindhoven. Meting van het contactgeluid leerde Cauberg-Huygen dat de isolatie nauwelijks geluid doorlaat. Viltons CDM ISO-LAT systeem koppelt de dekvloer los van de constructie. Dat systeem bestaat uit onder meer latten waarop trillingsisolatoren van CDM zijn gemonteerd. Deze pads hebben een berekende afveerfrequentie van 6,6 hertz. De vloer is rondom in een strook isolatiemateriaal gepakt, zodat de betonnen dekvloer vrij ligt.

Reageer op dit artikel