nieuws

Westland hergebruikt warmte uit de kas

bouwbreed

Westland hergebruikt warmte uit de kas

Corporatie Vestia Westland, telersvereniging Prominent en de gemeente Westland bereiden de officiële première voor van het project Hoogeland. Hierin wisselt de gesloten kas van Prominent warmte uit met een wijk van 228 woningen en diverse bedrijfsruimten die Vestia liet bouwen in Naaldwijk.

De officiële oplevering vindt op 28 november plaats. De kas haalt jaarlijks vijf keer meer zonnewarmte binnen dan de teelt van de gewassen vergt. Voorheen verdween de overtollige warmte naar buiten. In Hoogeland wordt deze warmte opgeslagen in grondwater. Een lauwwaternet verdeelt de warmte door de wijk. Een warmtepomp in de woningen verwarmt er tapwater en vloerlussen mee.

Lees ook: Kassen en woningen Hoogeland gekoppeld

Reageer op dit artikel