nieuws

Weer hommeles over Bouwbesluit

bouwbreed Premium

Weer hommeles over Bouwbesluit

Het nieuwe Bouwbesluit blijft de gemoederen bezighouden. Dit keer is er kritiek op het meldpunt voor fouten en op nieuwe regels voor bouwtoezicht.

De Tweede Kamer vergadert 21 november over bouwregels en brandveiligheid. Minister Spies stuurde donderdag een brief met een actuele stand van zaken.

Zo werken haar ambtenaren aan eenvoudigere regels voor simpele bouwwerken zoals woningen. Het eerste wetsvoorstel voor privaat bouwtoezicht is ondertussen gereed. Bouwbesluitdeskundige Nico Scholten van het Expertisecentrum Regelgeving Bouw is zoals gebruikelijk niet te spreken over de inzet van het ministerie. Hij maakt zich kwaad over het foutenmeldpunt dat er is sinds de invoering van het nieuwe Bouwbesluit (1 april 2012).

Reageer op dit artikel