nieuws

Waterschappen moeten onafhankelijk blijven

bouwbreed

Onafhankelijk waterbeheer is noodzakelijk om er voor te zorgen dat Nederland droge voeten houdt. Dat staat in het advies van de Adviescommissie Water(AcW) aan de regering.

Kwalitatief hoogstaand waterbeheer, stelt de commissie vast,  is essentieel voor het voorbestaan van Nederland. “De commissie pleit voor een scheiden van beleid, uitvoering en toezicht binnen de waterkolom”, zo staat in een toelichting.; “Zij acht een onafhankelijk toezicht op het beheer van de primaire waterkeringen noodzakelijk.”;

De adviescommissie reageert met het schrijven op de nieuwe Omgevingswet in aanbouw. Hierdoor kan de positie van het waterbeheer ten opzichte van andere beleidsvelden veranderen. Dat is zeker het geval indien de taken van waterschappen worden overgenomen door provincies. En daarvan is de commissie een absoluut tegenstander.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel