nieuws

VVV wil wel voetbalstadion op kazerneterrein Venlo

bouwbreed

Voetbalclub VVV in Venlo wil wel degelijk een stadion bouwen op het voormalige kazerneterrein in stadsdeel Blerick. VVV-voorzitter Hay Berden weerspreekt berichten van de gemeente dat VVV afziet van de bouw daar.

Afgelopen vrijdag liep een overeenkomst af tussen de gemeente en de BV MFC De Kazerne waarin ook VVV zit. De gemeente sprak van een eind aan de gezamenlijke ontwikkeling van het MFC. Volgens de gemeente stelde VVV steeds hogere eisen met een steeds hogere prijs.

Volgens Berden is het MFC niet van de baan, en blijft het kazerneterrein de meest geschikte locatie voor een stadion.

“De afgelopen week hebben zowel de gemeente Venlo als MFC De Kazerne geconstateerd dat geen overeenstemming kon worden bereikt over het programma van eisen voor de bouw’’, aldus Berden. “Ook maakte de opschorting door de Raad van State het moeilijk om definitieve zakelijke afspraken te maken. Op grond daarvan is de betreffende overeenkomst per 15 november automatisch geëindigd, maar is de verwezenlijking niet ter discussie komen te staan”, stelt Berden nu.

Volgens Berden is het “voorbarig” de conclusie te trekken dat het MFC van de baan is. “Gebleken is dat voor evenementen, congressen, concerten en sport in Venlo attractieve mogelijkheden bestaan. Daarom zijn partners ook enthousiast. We hopen dan ook in goede en constructieve samenwerking met de gemeente Venlo het vervolgproces te kunnen ingaan”.

Reageer op dit artikel