nieuws

Vreugde over komst outletcenter Bleizo

bouwbreed

De gemeenten Zoetermeer en Lansingerland zijn verheugd dat Zuid-Holland de komst van een factory outlet in het Bleizogebied goedkeurt. De nieuwe banen en extra omzet die dit voor de regio oplevert, vinden de partijen een enorme kans, zegt Bé Emmens, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo. De provincie is uiteindelijk akkoord gegaan onder voorwaarde dat […]

De gemeenten Zoetermeer en Lansingerland zijn verheugd dat Zuid-Holland de komst van een factory outlet in het Bleizogebied goedkeurt. De nieuwe banen en extra omzet die dit voor de regio oplevert, vinden de partijen een enorme kans, zegt Bé Emmens, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo.

De provincie is uiteindelijk akkoord gegaan onder voorwaarde dat minstens de helft van de 20.000 vierkante meter gevuld wordt met detailhandel van topproducenten en exclusieve outletartikelen. Daarmee wil de provincie voorkomen dat het centrum een te grote concurrent wordt van de bestaande winkelcentra in Zoetermeer en Bleiswijk.

Uit onderzoek blijkt dat desondanks winkels in de directe omgeving rekening zullen moeten houden met omzetverlies. Volgens gedeputeerde Govert Veldhuijzen is die invloed echter niet te groot.

Reageer op dit artikel