nieuws

Voorschoten zoekt ontwikkelaars

bouwbreed Premium

Voorschoten is op zoek naar ontwikkelaars. De gemeente wil woningbouw mogelijk maken op een voormalige schoollocatie. Het plangebied is ongeveer 9000 vierkante meter groot. Op de bestemming is plaats voor ongeveer 25 grondgebonden woningen. Het programma is niet voorgeschreven. De gemeente stelt wel een aantal eisen aan de ontwikkelaars. Zo moet het plan op een […]

Voorschoten is op zoek naar ontwikkelaars. De gemeente wil woningbouw mogelijk maken op een voormalige schoollocatie.

Het plangebied is ongeveer 9000 vierkante meter groot. Op de bestemming is plaats voor ongeveer 25 grondgebonden woningen. Het programma is niet voorgeschreven. De gemeente stelt wel een aantal eisen aan de ontwikkelaars. Zo moet het plan op een kwalitatief goede manier inspelen op de omgeving, moeten kopers veel invloed hebben op de woningen en moet het project een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid.

Samen met de bewoners uit de wijk en andere deskundigen zal de gemeente de inzendingen beoordelen. Begin 2013 wil Voorschoten een partij selecteren en contracteren.

Eind 2013 moet het bestemmingsplan globaal zijn vastgesteld zodat de bouw in 2014 kan starten.

Reageer op dit artikel