nieuws

Vlaardingen sloopt en bouwt woningen

bouwbreed Premium

Woningstichting Samenwerking Vlaardingen en Waterweg Wonen gaan 110 vooroorlogse woningen slopen in het centrum van Vlaardingen en er 20 eengezinswoningen en 80 appartementen voor terugbouwen. De corporaties hebben hiervoor toestemming gekregen van burgemeester en wethouders. De gemeente werkt aan vernieuwing van het centrum. Een wijk met kleine, circa 90 jaar oude woningen past volgens b […]

Woningstichting Samenwerking Vlaardingen en Waterweg Wonen gaan 110 vooroorlogse woningen slopen in het centrum van Vlaardingen en er 20 eengezinswoningen en 80 appartementen voor terugbouwen. De corporaties hebben hiervoor toestemming gekregen van burgemeester en wethouders. De gemeente werkt aan vernieuwing van het centrum.

Een wijk met kleine, circa 90 jaar oude woningen past volgens b en w niet in een modern stadscentrum. V&D wil direct tegenover de te slopen wijk een nieuw warenhuis bouwen.

Het grootschalige sloop- en nieuwbouwproject maakt deel uit van het Actieplan Wonen, dat is gericht op het aanbrengen van meer variatie in de Vlaardingse woningvoorraad. Die bestaat nu vooral uit goedkope huurhuizen.

De huurders hebben 18 maanden de tijd om andere woonruimte te vinden.

Reageer op dit artikel