nieuws

Vier vermoeide stalen bruggen op de markt

bouwbreed Premium

De komende jaren komen er nog vier stalen bruggen op de markt die verschijnselen van vermoeidheid vertonen. De aanbesteding van de Galecopperbrug is al gestart. In de eerste helft van 2013 besteedt Rijkswaterstaat de opknapbeurt van de Wantijbrug aan. Later volgen nog de Kreekrakbrug en de Suurhoffbrug. De renovaties vormen onderdeel van een programma van […]

De komende jaren komen er nog vier stalen bruggen op de markt die verschijnselen van vermoeidheid vertonen. De aanbesteding van de Galecopperbrug is al gestart. In de eerste helft van 2013 besteedt Rijkswaterstaat de opknapbeurt van de Wantijbrug aan. Later volgen nog de Kreekrakbrug en de Suurhoffbrug. De renovaties vormen onderdeel van een programma van in totaal veertien vermoeide bruggen. Daarvan zijn er inmiddels zes opgeknapt: de Muiderbrug, Scharbergbrug, Boogbrug Beek, Scharsterrijnbrug, Calandbrug en de Gideonbrug. Drie bruggen worden momenteel versterkt. De brug bij Ewijk wordt in 2014 opgeleverd, evenals de Kruiswaterbrug. Volgend jaar wordt de laatste hand gelegd aan de Ketelbrug. Automobilisten hoeven niet te vrezen voor ongelukken, schrijft minister Schultz. “De bruggen worden frequent geïnspecteerd en zo nodig gerepareerd.”

Reageer op dit artikel