nieuws

Vastgoedfraude kost Vijsma twee jaar cel

bouwbreed Premium

Vastgoedfraude kost Vijsma twee jaar cel

Nico Vijsma (75) is door de Haarlemse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twee jaar.

Hij kreeg de straf voor het verduisteren van miljoenen euro’s bij dubieuze transacties, witwassen, het opmaken van valse facturen en deelname aan de criminele organisatie die vastgoedfraude pleegde. Tegen Vijsma was door het OM vijf jaar cel geeist. Vijsma was de aangetrouwde oom van hoofdverdachte Jan van Vlijmen, die begin dit jaar tot vier jaar cel werd veroordeeld.

Volgens de rechtbank heeft Vijsma “op laakbare wijze misbruik gemaakt van het vertrouwen dat Bouwfonds in hem had”. Door de vastgoedfraude werden onder meer Bouwfonds maar ook het Philips Pensioenfonds voor miljoen euro’s benadeeld.

Reageer op dit artikel