nieuws

Tunnelboor Victoria passeert Muntplein

bouwbreed Premium

Na tunnelboor Molly afgelopen zomer is nu ook zusterboormachine Victoria het Muntplein in Amsterdam gepasseerd. De Muntbrug heeft zich daarbij goed gehouden. De brug heeft een fundering op de eerste en deels op de tweede zandlaag, wat hem extra gevoelig maakt voor verschilzettingen. Aangezien Molly de buitenbocht nam was de monumentale Munttoren niet in gevaar. […]

Na tunnelboor Molly afgelopen zomer is nu ook zusterboormachine Victoria het Muntplein in Amsterdam gepasseerd. De Muntbrug heeft zich daarbij goed gehouden. De brug heeft een fundering op de eerste en deels op de tweede zandlaag, wat hem extra gevoelig maakt voor verschilzettingen. Aangezien Molly de buitenbocht nam was de monumentale Munttoren niet in gevaar. De installatie voor ‘compensation grouting’ die bij de passage van Victoria was gebruikt, was eerder al ontmanteld. Naar verwachting bereikt Victoria over twee weken station Rokin. Dan is het het boren voor de Noord-Zuidlijn klaar.

Reageer op dit artikel