nieuws

Studenten wonen chic in De Gouverneur

bouwbreed

De Stichting Studenten Huisvesting Nijmegen blijft de komende jaren nog studentenwoningen bouwen. Maar die worden minder luxe dan in De Gouverneur, een complex dat kortgeleden werd gebouwd, zo liet SSHN-directeur Max Derks onlangs weten.

Studenten hebben geen luxe nodig?

“Als wij iets weten, is het dat ‘de student’ niet bestaat. Er zijn zoveel studenten met verschillende wensen en mogelijkheden. De een wil een groepseenheid, en de ander zelfstandig wonen. Wij proberen ook voor die verschillende wensen te bouwen.”

Maar niet meer zo chic?

“De Gouverneur is een ruim opgezet project, dat we samen met twee corporaties hebben gebouwd. Met 38 vierkante meter zijn het forse eenheden voor studentenbegrippen.”

Heeft u er spijt van?

“Helemaal niet, het voegt iets toe aan het woningbestand in de stad. Het was niet uitsluitend bedoeld voor studenten, maar ook voor starters of promovendi op de universiteit.”

Is die meer sobere bouw ook ingegeven door de crisis?

“Nou, het valt natuurlijk wel samen. Door wat kleiner en soberder te bouwen, kunnen er meer eenheden worden gebouwd voor hetzelfde geld. En dat is in deze tijd erg prettig, natuurlijk.”

Wat staat er nog op de planning?

“We hebben een flink programma in Nijmegen, met zo’n 1600 nieuw te bouwen eenheden. Onlangs is het complex op de Sperwerstraat opgeleverd. En volgend jaar worden op het Stationsplein 350 studentenwoningen gebouwd.”

En die ook zijn minder luxe?

“Dat zijn grotendeels weer meer traditionele studentenkamers, met kleinere kamers en een gezamenlijke woonkamer.”

Straks is er een overschot aan kamers.

“Er is nog steeds een wachtlijst in Nijmegen, maar wat je wel ziet is dat ook de particuliere markt zich steeds meer op deze doelgroep richt.”

Reageer op dit artikel