nieuws

Staat biedt klokkenluider Drost ‘paar ton’

bouwbreed

De Staat heeft klokkenluider Floor Drost een vergoeding van “een paar ton euro’s” aangeboden. Voorwaarde is dat hij lopende procedures staakt. Drost wijst het voorstel af.

Floor Drost kwam in 2004 in het nieuws toen hij een schaduwboekhouding van Boele & Van Eesteren naar buiten bracht. Zijn ex-schoonvader was directeur bij dit bedrijf. Drost moest na zijn melding onderduiken. Zijn handelsbedrijf ging failliet. De klokkenluider heeft altijd gezegd dat dit een rechtstreeks gevolg was van het feit dat hij moest onderduiken en zijn werk niet kon doen.

In 2011 begon Drost een procedure tegen de Staat, omdat hij meent recht te hebben op dezelfde behandeling als Ad Bos, de eerste klokkenluider in de bouwfraude-affaire. Bos kreeg in 2009 een onbekend gebleven schadevergoeding, waarvan wordt aangenomen dat deze miljoenen euro’s beloopt. Drost wil nu exact weten hoe de vergoeding aan Bos in elkaar steekt. Via een voorlopig getuigenverhoor voor de rechtbank wil hij hier duidelijkheid over krijgen.

Reageer op dit artikel