nieuws

Rooilijn bepaalt ontwerp

bouwbreed Premium

Nijmegen – De nieuwbouw van de Faculteit Educatie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen bereikt het maaiveld. Boven de kelders en de drielaags parkeergarage worden nu vloerplaten gelegd. Van bovenaf is goed te zien hoe Thomas Bögl van LIAG architecten en adviseurs door de rooilijnen werd gedwongen om een knik in de noordvleugel te ontwerpen. Hoofdaannemer […]

Nijmegen – De nieuwbouw van de Faculteit Educatie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen bereikt het maaiveld. Boven de kelders en de drielaags parkeergarage worden nu vloerplaten gelegd. Van bovenaf is goed te zien hoe Thomas Bögl van LIAG architecten en adviseurs door de rooilijnen werd gedwongen om een knik in de noordvleugel te ontwerpen.

Hoofdaannemer Mertens Bouwbedrijf uit Weert is een jaar geleden gestart met de uitvoering van wat het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland moet worden. Zo wordt de noordvleugel straks getrapt gebouwd. Dan neemt het faculteitsgebouw geen zonlicht weg voor de omgeving. Als contrast gaat de zuidvleugel flink uitkragen, waardoor het gebouw niet te veel warmte opneemt. Aan de binnenkant blijft de betonconstructie open, zodat in de faculteit warmte kan worden opgevangen en verplaatst.

Foto en tekst: APA/Jorrit Knuvelder

Reageer op dit artikel