nieuws

Renovatie kazerne vanaf casco

bouwbreed

De nieuwe huisvesting van de marinebrandweer in de haven van Den Helder is eerst tot op het betonnen skelet gestript voordat de ‘opbouw’ kon beginnen.

Het casco vormde het uitgangspunt van de werkzaamheden van Carlebur aannemingsbedrijf uit Den Helder. De afmetingen (15 x 52 meter) van het drie lagen tellende gebouw zijn hierbij in principe dezelfde gebleven, op een enkele aanbouw na.

Tussen de betonnen kolommen plaatst de aannemer geprefabriceerde hsb-wanden voorzien van aluminium kozijnen. Aan de buitengevel komen keramische tegels. “De tegels worden in een verticaal railsysteem van aluminium opgehangen. Het systeem heeft een gesloten diepliggend voegprofiel en zijn voorzien van uitplooibare beveiligingslippen”, legt bedrijfsleider Frank Jansen van Carlebur uit.

Ander bijzonder element is de witte dakbedekking voor warmtewering van leverancier Derbigum Nederland uit Delft. Op het dak wordt Derbibrite aangebracht. Voor deze witte bovenlaag is ultrareflecterende gemodificeerde acrylcoating gebruikt. Hierdoor vindt een weerkaatsing van meer dan driekwart van de zonnestralen plaats.

Carlebur aannemingsbedrijf verricht vaker werkzaamheden voor het ministerie van Defensie. Zo knapte de onderneming bijvoorbeeld het havenkantoor op Fort Harssens in Den Helder op.

Reageer op dit artikel