nieuws

Platform geeft antwoord op vragen over materia len

bouwbreed

De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) uit Houten verwacht met het Platform Materiaalkunde veel vragen over onderhoud te kunnen beantwoorden.

Bij een groeiend aantal leden van de Sectie Techniek van de NVDO rijzen steeds vaker vragen over onder meer de eigenschappen van gecombineerde materialen, constateert Linda Leliveld van de vereniging. Die vragen over bijvoorbeeld slijtage zijn inmiddels zo talrijk dat de NVDO er een Taskforce voor instelt. Aan die Taskforce doen onder meer vertegenwoordigers mee van Akzo Nobel en Dow Chemical.

Aluminiumexpert Rein van de Velde maakt ook zijn opwachting. Een afgevaardigde van TNO neemt eveneens deel. “Die geeft advies over bestaande materialen”, zegt Leliveld. “Nieuwe materialen komen alleen aan de orde wanneer ze klaar voor gebruik zijn.”

Het platform bestrijkt alle gebieden en sectoren waar de leden van de NVDO werken. De nadruk ligt op het onderhoud. De kennis wordt door middel van cursussen verspreid. Het platform presenteerde zich eerder deze week op een bijeenkomst van de NVDO in Eindhoven.

Reageer op dit artikel