nieuws

Pipelife schept orde in catalogus regenwaterproducten

bouwbreed Premium

Pipelife schept orde in catalogus regenwaterproducten

Pipelife ‘brengt de logica terug’ in zijn aanbod van hemelwaterproducten. Het herschikte assortiment komt op de markt onder de naam Raineo. De leverancier uit Enkhuizen bevordert de toepassing ervan met een rekenservice voor ingenieursbureaus en gemeenten.

Raineo is vooral ontwikkeld om overlast door een overmaat aan regen te voorkomen, zegt adviseur Marco Berkhout van Pipelife. De natuur, stelt hij, verhoogt in heel Europa de interesse voor de producten. Door de veronderstelde klimaatverandering blijft die groot. “Overstromingen door overvloedige regenval zoals die afgelopen weekeinde delen van Spanje troffen zijn er niet helemaal mee te voorkomen.” Wel is de mate van overlast te beperken door een combinatie van technische producten en voorzieningen zoals het ‘waterplein’ dat eerder in Rotterdam werd aangelegd.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw/

Reageer op dit artikel