nieuws

Palen drukken voor De Koekoek

bouwbreed Premium

Veenendaal – Sinds vorige maand werkt hoofdaannemer Nijhuis Bouw aan de uitvoering van het woonzorgcomplex De Koekoek in het centrum van Veenendaal. Voor de fundering worden geen palen geheid of geschroefd, maar drukt Gebr. van ’t Hek Funderingstechnieken grondverdringende palen in de bodem. Nijhuis bouwt De Koekoek in opdracht van Patrimonium woonstichting uit Veenendaal en […]

Veenendaal – Sinds vorige maand werkt hoofdaannemer Nijhuis Bouw aan de uitvoering van het woonzorgcomplex De Koekoek in het centrum van Veenendaal. Voor de fundering worden geen palen geheid of geschroefd, maar drukt Gebr. van ’t Hek Funderingstechnieken grondverdringende palen in de bodem. Nijhuis bouwt De Koekoek in opdracht van Patrimonium woonstichting uit Veenendaal en Ontwikkelings Maatschappij Apeldoorn (OMA). Het ontwerp is van Splinter Architecten uit Den Haag. Het hoogste gedeelte krijgt zes bouwlagen, de rest vijf. Dat is iets minder hoog dan oorspronkelijk gepland. In het project van ongeveer 4400 vierkante meter komen 39 wooneenheden en zes gemeenschappelijke ruimtes voor dementerende ouderen en zeven appartementen. Ook is voorzien in een dagopvang en –behandelcentrum. Het gebouw wordt eind 2013 opgeleverd.

Foto en tekst: APA/Sjef Prins

Reageer op dit artikel