nieuws

Orderportefeuille gww blijft dalen

bouwbreed Premium

De gemiddelde orderportefeuille van gww-bedrijven kwam in september van dit jaar uit op 5,4 maanden. De afgelopen drie jaar was de werkvoorraad nog niet zo laag. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Vorig jaar lag in september nog voor 6,5 maanden aan projecten bij gww-bedrijven op de […]

De gemiddelde orderportefeuille van gww-bedrijven kwam in september van dit jaar uit op 5,4 maanden. De afgelopen drie jaar was de werkvoorraad nog niet zo laag. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Vorig jaar lag in september nog voor 6,5 maanden aan projecten bij gww-bedrijven op de plank. In de wegenbouw daalde de orderportefeuille met vier tiende maand, terwijl deze in de grond- en waterbouw met drie tiende maand daalde. Van de wegenbouwers zegt 39 procent te weinig orders te hebben. Vorig jaar meldde 24 procent van de bedrijven daarvan last te hebben. Een groeiende groep gww-bedrijven (33 procent) verwacht dat het personeelsbestand zal krimpen.

Reageer op dit artikel